Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások sárgáját kikeverjük 2-3 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a cukrot és a liszttel elkevert sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tojásos-vizes keverékbe. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk/zsírozunk, lisztezünk és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük a piskótát. Amíg sül elkészítjük a meggyes krémet. A pudingot a cukorral felfőzzük a meggy levében. Ha besűrűsödött akkor hozzáadjuk a meggyet. Ha a piskóta kihűlt rákenjük a meggyes krémet, hűtőbe tesszük. A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral felfőzzük a tejben, ha kihűlt akkor hozzádolgozzuk a vajat is. Nyomózsákba töltjük és a meggyes krém tetejére nyomjuk, majd újra visszatesszük a hűtőbe.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki szeretné díszítheti ízlés szerint.
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szuszkai
2012.04.18 21:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások sárgáját, liszttel elkevert, tojások fehérjét, tojásos-vizes keverékbe, meggyes krémet, cukorral felfőzzük, meggy levében, piskóta kihűlt, vaníliás krémhez, meggyes krém, hozzádolgozzuk, visszatesszük, belekeverjük, besűrűsödött, Nyomózsákba, tortaformát, nagyságától, elkészítjük, hozzáadjuk, díszítheti, hozzáadjuk, kivajazunk, kikeverjük, lisztezünk, felfőzzük, keverékbe, megsütjük, zsírozunk, pudingpor, pudingpor, felfőzzük, liszttel, evőkanál, óvatosan, elkevert, sütőport, piskóta tojás, tojás nagyságától függően, cukor, liszt, sütőpor, meggylé, cukor, magozott meggy, cukor,
|
|
|
|
|